torstai 18. elokuuta 2016

Suurimmat neulavalmistajat ja niiden nettisivuja

Kun suomalainen ompeluharrastaja hankkii neuloja, hän hyvin todennäköisesti ostaa Organin, Schmetzin, Singerin, Prymin tai Inspiran* valmistamia neuloja. Myös silloin, kun neulapaketissa lukee ompelukoneen valmistajan nimi (esim. Janome, Bernina, Elna), on neulat todennäköisesti valmistanut Organ (Janomen ja Elnan neulat) tai Schmetz (Berninan neulat). Konevalmistajat kertovat koneidensa toimivan varmimmin juuri näillä neuloilla. Nykyisin Pfaff, Husqvarna Viking ja Singer kuuluvat samaan konserniin SVP Worldwide, joka valmistaa neuloja tuotemerkillä Inspira. Singerin neulat on kuitenkin perinteisesti myyty Singerin omalla tuotemerkillä.

Varsinkin ulkomailla vastaan voi tulla myös Klasse, Pony ja Coats -merkkisiä neuloja. Teollisuusompelukoneiden neulojen valmistajia ovat mm. Groz-Beckert ja jo mainitut Schmetz ja Organ. Minulle uusi tuttavuus oli neulavalmistaja Beissel, jonka neuloja markkinoidaan erityisesti Intiassa. Koska Intia on valtava tekstiiliteollisuusmaa, markkinatkin ovat oletettavasti laajat. Beisselin nettisivut otin mukaan listalleni, koska niiltä löytyy oivallista materiaalia harrastajallekin, mm. mielenkiintoista tietoa neulojen historiasta.

Nettisivut, pääsivut neula-asiassa: 

Organ Europe
Organ co. Japan
Groz-Beckert (teollisuuskoneiden neuloja)* En sujuvasti löytänyt tietoa, mitkä näistä tuotemerkeistä Organin ja Schmetzin lisäksi todella valmistetaan omissa tehtaissaan. Yhden väitteen mukaan Inspirat ja Singerit valmistettaisiin samassa tehtaassa Brasiliassa. Neulavalmistajien omistussuhteet ja konsernit ovat myös mutkikkaita. Koska aiheena ovat koneiden neulat, eivät neulavalmistajat, ei tästä sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti