perjantai 8. kesäkuuta 2018

Neulat peitetikkikoneeseen

Peitetikkikoneet eli peittarit ovat välillä todella ronkeleita niin neulojen kuin lankojenkin suhteen. Joskus saman merkin eri yksilöiden välilläkin on eroa. Yleensä on hyvän peittarin merkki, että se toimii myös muilla kuin ELx705-neuloilla, käytännössä siis järjestelmän 130/705H yleisneuloilla tai pallokärkisillä neuloilla. Noita ELx705-neuloja kannattaa kuitenkin kokeilla ensimmäisenä, mikäli oma peittari ei säädöistä huolimatta (muista mm. paininjalan puristuksen säätö) suostu tekemään kunnon tikkiä. Yleensähän ongelmana ovat silloin hyppytikit. ELx705-neuloissa on toinen lankaura, joka sujuvoittaa langan kulkemista. Neula muodostaa hyvin lenkin, josta sieppari mahtuu osumaan. Nämä neulat ikään kuin antavat enemmän anteeksi koneen säätöjen epätarkkuutta.

Koska muuten viimeksi käytit peittarisi huollossa? Jos säädöt vähän kerrassaan liukuvat paikoiltaan, ei kone oikein voikaan tehdä kunnon jälkeä.

Tein peitetikkikoneidenkin neuloista valintakaavion, vaikka oikeastaan se on enemmän tiivistelmä tietoa, jonka varassa kokeilla, mikä ratkaisu omalle koneelle on paras.
Kaavio on tuttuun tapaan ladattavissa myös Google Drivesta pdf-muodossa:
https://drive.google.com/open?id=1NhGjX1i57Wyqjs9t7YX2mH-hOkIYRSDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti